Във вторник евродепутатите одобриха реформи, които ще позволят по-добро управление на европейското въздушно пространство

Европейски парламент
23.10.2024 / 09:46

Във вторник евродепутатите одобриха реформи, които ще позволят по-добро управление на европейското въздушно пространство, което ще доведе до повече директни полети, по-малко закъснения и подкрепа за целите за климатична неутралност. Реформата на правилата за Единно европейско небе, вече договорена в преговорите със Съвета миналия март, укрепва националните планове за ефективност на аеронавигационното обслужване и ще помогне за подобряване на управлението на въздушното пространство на ЕС. Тези планове ще имат обвързващи цели и стимули, за да направят полетите по-ефективни и екологични.

Комисията ще приеме цели за ефективност на ЕС относно капацитета, ефективността на разходите, климата и екологичните фактори за аеронавигационните услуги, които да бъдат преразглеждани най-малко на всеки три години. Освен това евродепутатите осигуриха разпоредба, която възлага на Комисията да оцени как таксите, налагани на потребителите на въздушното пространство (авиокомпании или оператори на частни самолети) за предоставяне на аеронавигационни услуги, биха могли да ги насърчат да станат по-екологични.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев