Криминална хроника Сливен - 23.10.2024 г.

Полиция Сливен
23.10.2024 / 09:52

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 22.10.2024 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 23.10.2024 Г.

 

Нова Загора: Притежаване на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при полицейска операция. Акцията е проведена на 22 октомври с цел противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите и престъпленията срещу собствеността и личността. В град Нова Загора служители на участък „Кв. Шести“ са извършили проверка в частен имот. Намерени са и са иззети 43 пакетчета и други опаковки, съдържащи вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Задържана е жена на 56 години. Образувано е досъдебно производство.

В хода на операцията в село Съдийско поле е извършена проверка в имат, обитаван от мъж на 35 години. Намерена е иззета суха листна маса, която при тест е реагирала на канабис. Мъжът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

________________________________________________

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 237 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 39 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 8 протокола за предупреждение.

Направени са 90 проби за употреба на алкохол и 6 за наркотици.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия. Своевременно за ликвидирани пожари, без ад причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на РСПБЗН-Сливен /3/ и РСПБЗН-Котел /1/. Екип на РСПБЗН-Нова Загора е оказал техническа помощ при 1 от сигналите.

Екип на РСПБЗН-Твърдица е оказал техническа помощ при пътно произшествие. Пожарникарите са помогнали при изваждането на затиснатия водач на едното превозно средство. Инцидентът е станал на 22 октомври в 10,39 часа на път І-6 в района на град Твърдица. Ударили са се два товарни автомобила с турска регистрация. И двата са се движили в посока град Гурково. Първият спира рязко и е ударен от движещия се зад него. Пострадалият водач е прегледан в ЦСМП-Сливен и освободен.

На 22 октомври, в 13:36 часа, в РС ПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в апартамент, намиращ се в жилищна сграда на бул. „Цар Освободител“ в град Сливен. Унищожено е домашно имущество. Спасена е сградата. При пристигане на място пожарникарите намират 83-годишната собственичка, която е правила опит да загаси пожара и е вдишала дим. Тя е изведена от дежурния екип преди да пострада и е предадена на ЦСМП за преглед. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Най-вероятната причина е забравено включено електрическо одеяло.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев