Сливен ще бъде домакин на пътуващото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest на 25 октомври

...........................................
23.10.2024 / 15:02

Сливен ще бъде домакин на пътуващото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest на 25 октомври. Събитието е организирано от Община Сливен и е част от програмата на Общината за отбелязване на празника на града - Димитровден.

6Fest е първият български самостоятелно провеждащ се фестивал, посветен на уличните изкуства като съвременен цирк, куклен театър, живи статуи, огнени изкуства, кокили, улична магия, исторически възстановки, танц, музика и други.

В колоритната програма ще участват артисти от различни жанрове на уличното изкуство. Жителите на Сливен ще бъдат зарадвани от клоунадния спектакъл „Червеният нос“, изпълнен от театър „Метаморфози“. След представлението ще има карнавално шествие с 4-метрови светещи кукли. Шествието ще започне от фонтана „Кълбото“ и ще продължи по главната улица до сградата на Общината.

Там жителите и гостите на града ще могат да видят цирковото шоу „Жонгльорът с моносайкъл“ на Радослав Стойнов (Маг Бамбини). За финал на гостуването на 6Fest в Сливен, публиката и минувачите ще имат възможност да разгледат отблизо атрактивните светещи карнавални кукли и да допринесат за празничната атмосфера.

Фестивалът стартира през 2017 г. и е подкрепен финансово от Министерството на културата, Национален фонд „Култура“, Фондация „Пловдив 2019“, Община Пловдив, Столична община, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Троян, Габрово и други. Целта на 6Fest е да популяризира уличните изкуства в България, да подкрепи професионалните улични артисти и да подобри връзката между тях и публиката.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев