В Сливен представиха стихосбирката на поета и журналист Деньо Денев „Зимна бреза“

От ляво на дясно: Деньо Денев, Катрин Федина и Кирилка Паскалева
23.10.2024 / 21:21

Сливенският поет и журналист Деньо Денев представи тази вечер най-новата си стихосбирка във фоайето на зала „Сливен“. Новата поетична книга на автора е озаглавена „Зимна бреза“.

Деньо Денев е известен български поет и писател, роден на 29 декември 1946 г. в град Сливен. Той е завършил Техникума по механотехника в родния си град и има диплома за инженер-химик от ВХТИ "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. Освен че е работил като учител и журналист, той също така е бил съставител и редактор на множество книги на различни автори.

Досега Деньо Денев е публикувал двадесет и четири книги, включващи поезия, критика и публицистика. Неговата работа е получила признание от много литературни критици и писатели, включително Панко Анчев, Здравко Недков, Минко Бенчев, Иван Цветков, Петър Тонков, Светлозар Игов, Иван Станчев, Иван Гранитски, Йордан Калайков, Йорданка Йорданова и други.

Професор Йордан Калайков определя „Зимна бреза“ като ярко явление в българската литература не само като съдържание, но и като подход при композицията на книгата. Според професора, автора Деньо Денев е нежен лирик и патриот, за който Родината и България са свещени.

На представянето Деньо Денев благодари на издателство „Захарий Стоянов“, което е отпечатало книгата. Негови колеги и приятели, присъствали на срещата, се изказаха ласкаво за новоиздадената му стихосбирка.

Поетесата Катрин Федина прочете няколко стихотворения на автора.

На литературната среща присъства и заместник-кметът на Община Сливен, Пепа Чиликова. От името на кмета Радев, Чиликова подари цветя на Деньо Денев.

Вечерта завърши с даване на автографи.

Още снимки от новината

...........................................
Присъстващите в залата, сред които бе и заместник-кмета Пепа Чиликова
Христо Батинков
Виолета Калайджиева
Таня Балабанова
...........................................
Цветя за Деньо Денев
Авторът дава автографи
Новата стихосбирка на Деньо Денев "Зимна бреза"

 

Текст, снимки и видеоклипове: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев