Община Сливен завърши цялостното обновяване на сауната в покритата лекоатлетическа писта „Михаил Желев“

...........................................
24.10.2024 / 09:40

Община Сливен завърши цялостното обновяване на сауната в покритата лекоатлетическа писта „Михаил Желев“, разположена в парк „Юнак“. Реновираното съоръжение вече разполага с модерна дървена конструкция, нова електрическа инсталация, противовлажно декоративно LED осветление, професионална електрическа печка и контролно табло. Освен това бяха монтирани две нови врати от закалено стъкло.

Предишната дървена облицовка и пейки бяха премахнати по време на процеса на обновяване. След това беше извършена изравнителна циментова замазка, за да се осигури здрава основа за новите подобрения. Основната цел на ремонта беше да се създаде удобна и функционална сауна, която да отговаря на съвременните стандарти.

Сауната ще бъде достъпна единствено за нуждите на местния спортен клуб по лека атлетика „Михаил Желев“. Управата на клуба изрази своята благодарност към кмета Стефан Радев за инвестицията, която значително подобрява условията за ефективни тренировки и възстановяване на спортистите.

Сливенският лекоатлетически клуб има силна репутация не само в града, но и в цялата страна. Под ръководството на своите девет лицензирани треньора той тренира над 150 състезатели във всички възрастови категории. Тази година клубът организира тържествата за отбелязване на 100 години лека атлетика в Сливен, демонстрирайки своя ангажимент за насърчаване и запазване на спортните традиции в региона.

Този ремонт е финансиран от Общината като част от усилията й да подобри условията в спортните съоръжения и бази. С инвестирането в обновяването на сауната, Община Сливен допълнително демонстрира своя ангажимент за подкрепа и развитие на местните спортни клубове и техните спортисти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев