Изборите в неделя ще са най-строго проверяваните досега

...........................................
24.10.2024 / 11:11

Досега повече от 1000 машини за гласуване са преминали през извадковата проверка, провеждана от държавни експерти, осигурени от Министерството на електронното управление и други администрации. Този процес се очаква да продължи до задължителния брой машини за проверка, определен от Централната избирателна комисия (ЦИК). Машините за гласуване в чужбина също са проверени.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров информира премиера Димитър Главчев, че тази година проверките са по-интензивни в сравнение с предишни избори. Докато на предишните избори броят на проверените машини на случаен принцип е бил приблизително 670, сегашният брой е значително по-висок, което прави предстоящите избори най-строго проверяваните досега.

Министър Мундров също така съобщи, че той лично е наблюдавал инсталирането на софтуер на машини за гласуване, което се извършва в склада на фирмата доставчик. Междувременно министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов потвърди, че всички дейности по подготовката на изборите протичат навреме. Той добави, че скоро ще приключи процедурата за унищожаване на хартията за машинен вот от предишни избори, след като ЦИК поиска помощ от правителството по този въпрос.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев