Румен Радев проведе среща с ръководителите на дипломатическите представителства на държавите членки на Европейския съюз

...........................................
24.10.2024 / 11:02

Вчера президентът Румен Радев проведе среща в президентската институция с ръководителите на дипломатическите представителства на държавите членки на Европейския съюз (ЕС), Съединените щати, Обединеното кралство и Швейцария. Основна тема на дискусията беше гарантирането на сигурността на Европа в контекста на продължаващите военни конфликти в съседство, укрепването на върховенството на закона в България и борбата срещу корупцията и организираната престъпност.

По време на срещата бяха обсъдени и няколко въпроса от европейския дневен ред, включително начини за повишаване на конкурентоспособността на европейските икономики, укрепване на общата европейска отбранителна политика, процеса на разширяване на ЕС, който трябва да се основава на заслугите на страните кандидатки, справяне с незаконната имиграция към Европа и адресиране на демографските предизвикателства.

Президентът подчерта необходимостта от засилване на сътрудничеството между страните за постигане на стабилност и сигурност в Европа. Той призова за единна позиция на международната общност за разрешаване на конфликтите в съседните страни и предотвратяване на разпространението на насилието. Държавният глава също така подчерта значението на укрепването на върховенството на закона в България, борбата с корупцията и организираната престъпност, тъй като тези въпроси са пряко свързани с доверието и надеждността на страната в рамките на международната общност.

Ръководителите на дипломатическите мисии оцениха открития диалог с президента Радев и изразиха готовност за продължаване на конструктивното сътрудничество при преодоляването на глобалните предизвикателства и гарантиране на мира и просперитета в Европа.

Още снимки от новината

...........................................

 

Снимки: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев