Делегация на парламентарната комисия по заетостта и социалните въпроси ще посети Полша на 28 и 29 октомври

Европейски парламент
24.10.2024 / 21:10

Делегация от парламентарната комисия по заетостта и социалните въпроси ще посети Полша на 28 и 29 октомври. Целта на мисията е да проучи социалната ситуация и състоянието на пазара на труда в Полша, прилагането на законодателството на ЕС в областта на заетостта и социалните въпроси и използването на финансовите инструменти на ЕС в страната.

Членовете на делегацията ще проведат срещи със социалните партньори, Сената и министрите, отговорни за съответните портфейли. Пресконференция е насрочена за понеделник, 28 октомври, от 16:45 ч. в Бюрото за връзка на Парламента във Варшава.

Председателят на комисията по заетост и социални въпроси, г-жа Ли Андерсън (Левица, Финландия), която ръководи мисията, заяви: „По отношение на нашата мисия за по-добър и по-справедлив трудов живот е ценно да споделяме опит и да намираме най-добрите начини за превръщането на европейския пазар на труда и обществата в по-приобщаващи и равни. Това са някои от въпросите, които очаквам с нетърпение да обсъдим с нашите колеги в Полша."

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев