Таксиметрови шофьори протестираха в Ямбол

Таксита
25.10.2024 / 09:37

В Ямбол десетки таксиметрови шофьори проведоха протестно шествие, настоявайки за справедливи присъди за извършителите на въоръжен грабеж и опит за убийство на техен колега, Апостол Вълчев от Ямбол. Делото за нападението над таксиметровия шофьор ще бъде разгледано днес във Върховния касационен съд, съобщи БНР.

Таксиметровите шофьори изразиха своето недоволство от забавянето на съдебния процес и липсата на справедливо наказание за нападателите. Инцидентът с Вълчев се случи на 11 декември 2017 г., когато той беше прострелян от двама тогавашни ученици, на 18 и 14 години, в покрайнините на село Дражево. Нападателите се опитаха да откраднат оборота на Вълчев от 52 лева, като го простреляха с въздушна пушка, която бяха модифицирали в огнестрелно оръжие. След атаката Вълчев претърпя множество животоспасяващи операции, а делото срещу нападателите продължава и до днес.

Протестиращите таксиметрови шофьори призоваха за бърз и справедлив процес, както и за строги наказания за извършителите, за да се предотврати всякакво бъдещо насилие срещу тях и други членове на общността. Те също така поискаха по-добра комуникация и сътрудничество между таксиметровите компании, местните власти и правоприлагащите органи за подобряване на безопасността и мерките за сигурност.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев