Криминална хроника Сливен - 25.10.2024 г.

Полиция Сливен
25.10.2024 / 12:46

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 24.10.2024 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 25.10.2024 Г.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за взломна кражба. Сигналът е получен в 04:40 часа на 24 октомври от фирма, извършваща охраната на хранителен магазин в град Нова Загора. Неизвестен извършител е взломил входната врата на обекта и е извършил кражба на 60 стека различни марки цигари. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

През изминалото денонощие в ОДМВР-Сливен са съставени 267 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 27 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 8 протокола за предупреждение.

Направени са 80 проби за употреба на алкохол и 4 за наркотици.

Настъпили са 2 пътни произшествия на територията на град Сливен- едно с пострадал, за които е образувано досъдебно производство, и едно без пострадали, взето е отношение по ЗДвП.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия. Своевременно за ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на РСПБЗН-Сливен /1/, РСПБЗН-Нова Загора /2/ и РСПБЗН-Котел /1/.

На 24 октомври, около 04:30 часа, е възникнал пожар в постройка, използвана за варене на ракия, намираща се в село Млекарево. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 20 кубика дърва за огрев и 2 броя казани за ракия. Причината за пожара е оставен без надзор работещ казан.

Три пожарни екипа, екип на ДГС-Твърдица и екип на ДГС-Нова Загора са участвали в гасенето на пожар в землището на село Кортен. Спасени са 300 декара иглолистна гора. Пожарът е възникнал в горски фонд в землището на село Кортен. Произшествието е ликвидирано преди да причини преки материални щети.

На 24 октомври, в 12:23 часа, в РС ПБЗН – Твърдица е получен сигнал за пожар в къща, намираща се в село Сборище. Произшествието е ликвидирано от един екип. Пострадали няма. Унищожено е домашно имущество и техника. Спасена е сградата. Причината е късо съединени в разклонител.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев