Проект "Красива България" отново ще финансира предложения за подобряване обществената среда и социалната инфраструктура

...........................................
25.10.2024 / 14:07

Проект „Красива България“ към Министерство на труда и социалната политика започна нова кампания за събиране на проектни предложения, които ще бъдат финансирани през 2025 г. Целта на този проект е да подобри обществената среда и социалната инфраструктура, както и да осигури достъпност в обществени сгради. Кандидатури могат да подават общини, областни управители, държавни институции и контролни органи до 20 януари 2025 г.

 

Има пет мерки, по които кандидатите могат да кандидатстват:

Мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места” – отпускане на средства за строително-монтажни и ремонтни работи в сгради за обществено обслужване в области като администрация, култура, изкуства, спорт и социален туризъм.

Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура” – насочена към сгради за обществено обслужване в области като образование, здравеопазване и предоставяне на социални услуги от нерезидентен тип.

Мярка М02-01 „Подобряване на социалните услуги за резидентна грижа и осигуряване на подслон” – има за цел да подобри условията за хора в неравностойно положение чрез ремонт и модернизация на жилищни помещения.

Мярка М01-01 „Осигуряване на достъпна среда на обществени сгради” – финансиране на строително-монтажни и ремонтни работи за инсталиране на рампи, подемници или асансьори, както и създаване на достъпни маршрути за преодоляване на различни нива в сгради.

Мярка М02-03 „Подобряване на образователната инфраструктура в професионалните гимназии, предоставящи дуална система на обучение и/или защитени от държавата специалности от професии” – въвеждане на мерки за енергийна ефективност, създаване на достъпна архитектурна среда и обновяване на сградния фонд и дворните пространства в тези училища.

За всяко предложение трябва да бъде осигурено съфинансиране от кандидата, което варира от 10% до 50% от общата стойност на проекта, в зависимост от мярката. Общата сума за финансиране на едно проектно предложение по трите мерки (M01, M02 и M02-01) е между 100 000 и 500 000 лева. За мерки M01-01 и M02-03 сумата е между 80 000 и 220 000 лева. Повече подробности относно условията за кандидатстване, допустимото финансиране от „Красива България“ и изискваното съфинансиране от кандидатите за всяка мярка могат да бъдат намерени на уебсайта на Министерството на труда и социалната политика в раздела Проект „Красива България“ (https://www.mlsp.government.bg/proekt-krasiva-blgariya).

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев