ПП-ДБ ще върне празен втория мандат на президента

Президентство на България
27.03.2024 / 09:01

От информация на NOVA става ясно, че ПП-ДБ ще върне празен втория мандат на президента. Съпредседателят на ПП-ДБ генерал Атанас Атанасов обясни, че те ще се срещнат с президента заедно с ръководството на парламентарната група и министър-председателя в оставка Николай Денков, но ще върнат празна папка, тъй като нямат подкрепата за формиране на правителство.

Атанасов отбеляза, че ГЕРБ ясно изразиха, че не искат да участват в преговори за втория мандат, което прави малко вероятно да има някакви промени. Той подчерта, че ПП-ДБ направи всичко възможно, за да предотврати предсрочните парламентарни избори, знаейки, че повечето български граждани не желаят това.

Отговорността за отиването към предсрочни избори обаче е на ГЕРБ, според Атанасов, тъй като миналата година ПП-ДБ направиха компромис и формираха коалиционно правителство с политическа сила, с която имат идеологически различия. Те се съгласиха да управляват заедно с оглед на националните интереси и за да осигурят редовно правителство за страната. Въпреки това, започнаха спорове относно персоналния състав на правителството и разпределението на властта.

Когато обсъждаха въпроса за вътрешния министър, стана ясно, че от другата страна не желаят реформи в службите, особено предвид международната ситуация и заплахите за националната сигурност. Атанасов сподели своя опит да прокара реформи в службите, заявявайки, че е бил изправен пред разработка от военното разузнаване срещу него. Освен това комисията за контрол на службите беше разпусната преди няколко месеца, оставяйки липса на парламентарен надзор върху службите за сигурност.

Снимка: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев