Лазар Лазаров участва в заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

...........................................
09.05.2024 / 13:16

Заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров участва в заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика, което се проведе в Брюксел, Белгия. По време на срещата имаше дебат за Директивата за прилагане на равно третиране и бяха приети Заключения на Съвета относно икономическото овластяване и финансовата независимост на жените.

В изказванията си по време на дебата Лазар Лазаров подчерта, че България е създала законодателна рамка, която осигурява равни възможности за участие в обществения живот и ефективна защита срещу дискриминация на жените и мъжете. Той спомена Закона за равнопоставеност на жените и мъжете, който насърчава постигането на равнопоставеност във всички сфери на обществения, икономическия и политическия живот.

Заместник-министърът също така говори за важността на Националната стратегия за насърчаване на равнопоставеността на жените и мъжете за 2021 – 2030 г. за постигането на напредък в тази област. Той съобщи, че Министерството на труда и социалната политика ще връчи Отличителния знак за постижения в политиката по равнопоставеност между жените и мъжете за седми път през тази година.

По време на срещата Лазар Лазаров проведе среща с унгарския държавен министър за семейството Агнес Хорнунг, на която обсъдиха приоритетите на предстоящото унгарско председателство на Съвета на ЕС през втората половина на 2024 г.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев