Адмирал Емил Ефтимов ще присъства на срещи на Военните комитети на Европейския съюз (ЕС) и НАТО

...........................................
15.05.2024 / 16:37

Адмирал Емил Ефтимов, началник на отбраната, ще присъства на срещи на Военните комитети на Европейския съюз (ЕС) и НАТО, които ще се проведат съответно на 15 и 16 май в Брюксел, Белгия, съобщават от Министерство на отбраната.

Днес, 15 май, сесията започва със заседание на най-високия военен орган на ЕС. Началниците на отбраната на държавите-членки ще обсъдят текущи въпроси от дневния ред на ЕС в контекста на текущите геополитически събития, ще предоставят допълнителна военна експертиза по съответните теми и ще отправят препоръки за бъдещото развитие на инициативите на Съюза.

На 16 май, по време на заседанието на Военния комитет на НАТО, актуалните въпроси, свързани с предизвикателствата и приоритетите пред Европа в съвременната среда на несигурност, ще бъдат разгледани. Заседанието ще се проведе преди срещата на върха на НАТО във Вашингтон и ще предостави възможност за оценка на напредъка по основния военен принос: Ускоряване на адаптацията и усилване на възпирането и отбраната на Алианса.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев