Формирования от Сухопътните войски взеха участие в тактическо учение с бойни стрелби „IRON STRIKE 24“

...........................................
15.05.2024 / 16:45

Формирования от Сухопътните войски взеха участие в тактическо учение с бойни стрелби „IRON STRIKE 24“ на многонационалната бойна група на НАТО в България. Участието беше част от подготовката на многонационалната бойна група и демонстрира способността на сухопътните войски да участват активно в мероприятия в съюзен и коалиционен формат, гарантирайки сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО, съобщават от Министерство на отбраната.

По време на учението механизирана рота от 31-ви механизиран батальон – Хасково от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и механизиран взвод от 29-ти механизиран батальон – Шумен от състава на 5-то бригадно командване – Плевен, отработваха тактики, техники и процедури при отбранителни действия в коалиционен формат на Учебен полигон „Ново село“.

Учението включваше участието на формирования от Италия, Албания, Гърция, Северна Македония и Черна гора, насърчавайки развитието на отбранителните способности на формированията и изграждането на партньорства с други държави.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев