Запрянов ще посети Професионална гимназия в град Пазарджик, за да се запознае с изследователската дейност на нейните ученици

...........................................
15.05.2024 / 16:55

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще посети Професионална гимназия „И. С. Аксаков“ в град Пазарджик, за да се запознае с изследователската дейност на нейните ученици, посветена на историята на 27-ми пехотен Чепински полк. Събитието ще се проведе на 15 май, когато министърът ще присъства на откриването на училищен кът и представянето на ученически сборник, посветен на полка, съобщават от Министерство на отбраната.

Учениците са работили върху материали за военнослужещи от полка, който е бил съставен предимно от населени места в рамките на сегашната Пазарджишка област. Те са изследвали участието на полка в значими исторически събития, като Балканската война (1912), Междусъюзническата война (1913), Първата световна война (1915-1918) и Втората световна война (1944-1945).

Посещението на министър Запрянов е част от дейностите, изпълнявани от учениците по проект от Националната програма на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“. По време на посещението си той ще разговаря с учениците за значението на историята и традициите в Българската армия.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев