Община Сливен получи дарение от пет картини от Дружеството на сливенските художници

...........................................
16.05.2024 / 18:28

Община Сливен получи пет произведения на изобразителното изкуство от Дружеството на сливенските художници. Тези картини са избрани от колекцията на групата и са подарък в знак на благодарност за подкрепата на общината и за укрепване на тяхното добро сътрудничество. Художникът и лидер на групата Румен Спасов даде картините на заместник-кмета Пепа Чиликова. Тя благодари от името на кмета Стефан Радев и каза, че дарението е много мил жест.

Пепа Чиликова оцени високо работата на художниците и участието им в различни събития в града. Тя обеща, че след като ремонтите в художествената галерия приключат, произведенията на изкуството ще бъдат показани в още по-красиви зали.

Картините са направени от известни сливенски художници, включително Стефан Стоянов-Мустака, Живко Стойнов, Теодора Михалева, Цанислава Петрова и Светла Стоянова.

Каталогът на художничката Диди Дойчинова също беше даден като част от дарението.

Дружеството на художниците в Сливен е създадено през 1990 г., но в някакъв момент почти спира да съществува. То е възродено отново през 2017 г. с помощта на общината и екипа на кмета Стефан Радев. Днес групата процъфтява и техните подаръци са начин да благодарят за продължаващата подкрепа.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев