Държавна опера - Стара Загора ще представи танцовата мистерия "Сънят на Пилат"

...........................................
16.05.2024 / 18:42

Държавна опера - Стара Загора ще представи танцовата мистерия "Сънят на Пилат" от Стефан Димитров и хореографията на Василий Медведев в Сливен на 5 юни от 19:00 часа на сцената на Драматичен театър „Стефан Киров”. Балетната трупа на Старозагорската опера под ръководството на примабалерината, хореограф и педагог Силвия Томова ще изпълни тази мащабна продукция, която е носител на международната награда „Златен лешникотрошач”.

В ролята на Маргарита ще блесне прима балерината Анелия Димитрова, Фредерико Пинто ще бъде в ролята на Майстора, Фиорди Лоха - Пилат Понтийски, Богдана Сергеева ще танцува в ролята на Хела/Низа, Томоки Ишиго от Япония ще бъде Котаракът Бегемот/Юда, а мексиканецът Марсело Молина ще бъде в ролята на Воланд.

Спектакълът-фойерверк е осъществен от Старозагорската опера и Община Стара Загора, със съдействието на Министерството на културата.

„Сънят на Пилат” по музиката на големия български композитор на популярна и филмова музика Стефан Димитров се превърна в знаково събитие в културния живот на България. За първи път от десетилетия с премиерата му се появи и бе сценично представено голямо балетно заглавие от съвременен български композитор. Въпреки че е вдъхновена от романа на Михаил Булгаков „Майстора и Маргарита“, оригиналната интерпретация на Стефан Димитров в „Сънят на Пилат” не се опира на текста, а вместо това умело улавя сюреалистичната атмосфера и кристализира основните елементи на разказа. Спектакълът е изпълнен със зрелищни визуални ефекти, пищни костюми и вдъхновяваща музика, които заедно разказват вечния разказ за борбата между доброто и злото, светлината и тъмнината.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев