Среща на Атанас Запрянов и посланикът на Чешката република в България Н. Пр. Мирослав Томан

...........................................
22.05.2024 / 10:04

На 21 май министърът на отбраната Атанас Запрянов и посланикът на Чешката република в България Н. Пр. Мирослав Томан обсъдиха сътрудничеството в областта на отбраната между двете страни. Специално внимание беше отделено на взаимодействието в сферата на отбранителната индустрия и потенциала за неговото укрепване.

Те дискутираха участието на представители на чешката отбранителна индустрия в Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус“, което ще се проведе в периода от 5 до 8 юни в Пловдив. Това събитие вече 29 години служи като надежден партньор на национални и международни институции, въоръжени сили, отбранителна индустрия и академични среди в стремежа им към национална сигурност и индустриално развитие.

Освен това министър Запрянов и Н. Пр. Томан обсъдиха хуманитарната помощ, която България и Чешката република предоставят на Украйна, и възможностите за нейното разширяване. Те подчертаха ангажимента на страните-членки на НАТО за увеличаване на разходите за отбрана. Двете страни също така подчертаха дългогодишните връзки между България и Чехия поради споделената им история.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев