Маневрен локомотив удари пътнически влак на Централна гара в София, четирима са пострадали

Влак - снимката е илюстративна
28.05.2024 / 20:05

Маневрен локомотив удари пътнически влак на Централна гара в София, според съобщение на БДЖ за NOVA. Четирима души са откарани в болница, а осем са прегледани на място, съобщават от Министерството на здравеопазването. Сигнал за инцидента е получен в 17:00 часа в Спешна помощ, а веднага са изпратени шест линейки. Районът е отцепен от полицията.

Информацията, предоставена от транспортния министър Георги Гвоздейков, разкрива, че причината за инцидента е, че на машиниста му е прилошало. Локомотивът се е ударил във влака, който е трябвало да замине за Пловдив, тъй като машинистът не е успял да спре навреме. Скоростта на влака по време на инцидента е била около 15-20-22 км/ч.

Пострадалите са от бригадата на маневрения локомотив. По данни на Центъра за спешна медицинска помощ, двама мъже са откарани в „Пирогов“, един – във ВМА и един – в ИСУЛ. Всички те са в добро общо състояние и преминават необходимите прегледи и изследвания, за да се определи състоянието им и да се прецени дали е необходима хоспитализация. От ВМА потвърдиха, че не се налага прием за откарания там мъж. Прегледаните на място са с леки наранявания и не се нуждаят от допълнителни медицински грижи.

Министър Гвоздейков уверява, че инцидентът не е свързан с инфраструктурата на гарата и скоро ще бъде подготвена нова композиция за пътуването до Пловдив.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев