В Сливен стартира "София филм фест"

...........................................
29.05.2024 / 09:54

С пълна зала и аплодисменти започна „София филм фест в Сливен“. Г-жа Пепа Чиликова, заместник-кмет, приветства гостите и им пожела да се забавляват с филмите, които ще бъдат показани по време на фестивала. Тя изрази радостта си, че отново в Сливен се провежда този фестивал, който е част от програмата "Сливенски огньове".

Г-жа Чиликова вярва, че посетителите ще се насладят на разнообразна гама от филми и ще прекарат страхотно време със своите приятели и семейство. Фестивалът стартира с българския филм "Защото обичам лошото време", режисиран от Яна Лекарска. Режисьорката благодари на Общината в Сливен за тяхната подкрепа и партньорство, което направи фестивала възможен. Тя също така представи членовете на актьорския състав, включително Неда Спасова, Владимир Михайлов, Боряна Пунчева, Веселин Ранков, Иван Бърнев и актрисата, родена в Сливен, Елени Декидис.

Следващият филм, показан на фестивала, бе "Паднали листа", режисиран от Аки Каурисмаки.

Събитието продължава до 30 май, като всички прожекции са безплатни за публиката. Това е съвместен проект на Арт Фест и Община Сливен, осъществен в партньорство с Национален фонд "Култура".

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев