Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в 17-ата годишна конференция на началниците на отбраната от балканските страни

...........................................
07.06.2024 / 10:03

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов подчерта значението на хората в отбраната като най-ценен актив и основен компонент от формирането на всяка военна способност. Той изтъкна необходимостта от последователна политика за издигане на престижа на военната професия и прилагането на конкретни мерки за мотивиране на хората в отбраната. Адмирал Ефтимов също така подчерта важността на използването на нови технологии в програмите за военно обучение, отговарящи на съвременните изисквания за водене на бойни действия.

Тези коментари бяха направени по време на 17-ата годишна конференция на началниците на отбраната от балканските страни, която се проведе в Дурас, Албания, с основна тема, фокусирана върху предизвикателствата при привличането и задържането на млади хора във въоръжените сили. Конференцията беше домакин на началниците на отбраната на Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора, съобщиха от Министерство на отбраната.

Адмирал Ефтимов проведе двустранни срещи с началниците на отбраната на Албания, Гърция, Румъния, Турция и Северна Македония, обсъждайки въпроси, свързани с двустранното военно сътрудничество и регионалната сигурност от взаимен интерес за въоръжените сили на участващите държави. Той подчерта значението на ускореното изграждане на Коридор №8, който той описа като важен инфраструктурен проект за военна мобилност, бърза реакция в случай на криза и насърчаване на икономическото развитие, мира и стабилността в региона.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев