Наталия Ефремова участва в пленарно заседание на 112-ата сесия на Международната конференция на труда в Женева, Швейцария

Заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова
09.06.2024 / 19:13

Заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова заяви, че България ще продължи да спазва и развива принципите за зачитане на човешките права, равния достъп до възможности, правото на социална защита и справедлив преход на пазара на труда. Това се случи по време на пленарно заседание на 112-ата сесия на Международната конференция на труда в Женева, Швейцария, най-висшият форум на Международната организация на труда. България участва с национална тристранна делегация.

В своето изказване, Ефремова подчерта значението на международните трудови стандарти и тристранния диалог за осигуряване на достоен труд и социална справедливост. Тя добави, че социалният диалог е ключов за преодоляването на предизвикателствата в променящия се свят на труда. Ефремова потвърди ангажимента на българската държава към зачитането на правата на работниците и осигуряването на справедлив и приобщаващ свят на работа. Тя отбеляза, че България се е присъединила към Глобалната коалиция за социална справедливост.

Делегатът на българските работодатели Евгений Иванов изтъкна важността на темите за правата на работното място, достойния труд и защитата срещу биологични опасности. Той акцентира върху приоритетите за работодателите, свързани с производителността, конкурентоспособността, дигитализацията и равенството на работното място.

Делегатът на българските работници и служители Иоанис Партениотис подчерта, че социалната справедливост е отговорност на цялото общество и че постигането на баланс и защита на интересите на работещите трябва да става чрез социален диалог. Той посочи, че разширяването на колективното договаряне и адекватната минимална работна заплата изискват засилване на ролята на социалните партньори.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев