От 11 юни 2024 г. започва раздаването на пакети с хигиенни материали и хранителни продукти по европейска програма

..............................................
09.06.2024 / 20:05

От 11 юни 2024 г. започва раздаването на пакети с хигиенни материали и хранителни продукти (два вида месни консерви) по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. С тази помощ ще бъдат подкрепени над 618 000 души, които имаха право да получат пакети с храни от април 2024 г. до 7 юни 2024 г., съобщават от Министерство на труда и социалната политика.

За първи път се предоставя подкрепа с хигиенни материали благодарение на Агенцията за социално подпомагане (АСП), която е осигурила по-голям бюджет за Програмата. Раздаването на последните два вида хранителни продукти – говеждо в собствен сос и говежди кюфтета в бял сос – и хигиенните материали ще продължи до 31 юли по график в цялата страна. Те са закупени от АСП и ще достигнат до нуждаещите се чрез Сдружение „Български Червен кръст“ (БЧК), който отговаря за графика и пунктовете за раздаване. Списъците с правоимащите са изготвени от дирекциите „Социално подпомагане“.

Основните пакети за едночленни и двучленни семейства съдържат по една месна консерва от всеки вид и по една опаковка от различните видове хигиенни материали (тоалетен сапун, препарат за под, препарат за съдове, тоалетна хартия, шампоан, паста за зъби, перилен препарат, четка за зъби). Семействата с трима и повече членове ще получат допълнителен пакет с още две опаковки от консервите и хигиенните материали. За семейства с момичета между 15 и 29 г. са предвидени и дамски превръзки.

Операция „Подкрепа“ включва съпътстващи мерки, насочени към индивидуалните потребности на подкрепените лица, като насочване към социални услуги, достъп до здравеопазване, консултиране и информиране за грижа за здравето и поддържане на лична хигиена.

Графикът и списъците с адресите на пунктовете за раздаване, изготвени от БЧК, ще бъдат публикувани на сайтовете на АСП и БЧК на 10 юни.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев