Хуманитарната гимназия в Сливен връчи дипломите зрелостниците от випуск 2024 пред сградата на старото взаимно училище

..............................................
19.06.2024 / 16:08

На 17 юни в двора на църквата „Света София“, пред сградата на старото взаимно училище, зрелостниците от випуск 2024 получиха своите дипломи. Идеята за възстановяването на старото класно училище, което е едно от първите в Сливен и единственото, оцеляло до днес, се възражда отново. Миналата година зрелостниците също получиха дипломите си пред тази историческа сграда, подчертавайки символичната връзка между миналото и настоящето. През 2023 година Община Сливен обяви намерението си да възстанови и използва старата сграда, като това беше заявено на специален форум на 11 май – деня на светите братя Кирил и Методий. Основна ценност за хуманитарната общност е запазването на паметта за миналото, с надеждата, че в бъдеще сградата ще бъде отворена както за учениците, така и за посетителите на града.

Тази година завърши първата професионална паралелка с професия „Екскурзовод“, приета в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ през 2019 година. Освен екскурзоводите, завърши и випуск с профил „Хуманитарни науки“. В своето обръщение директорката на гимназията изрази надежда, че младежите ще запазят основните ценности, усвоени през петте години в гимназията – човечност, способност за прошка и стремеж към справедливост.

Директорката пожелава на добър път на випуск 2024, подчертавайки, че те ще липсват в училище и ще бъдат очаквани отново наесен, за да поздравят следващите осмокласници – хуманитаристи и екскурзоводи. Успех по пътя им!

Още снимки от новината

..............................................
..............................................
..............................................
..............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев