Държавният глава се срещна с представители на „БСП за България“

..............................................
25.06.2024 / 13:08

Днес, държавният глава Румен Радев се срещна в президентската институция с представители на парламентарната група на „БСП за България“, като по време на срещата обсъдиха възможностите за излизане от текущата политическа криза. Президентът провежда консултации в съответствие с конституционната процедура за връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в новоизбраното 50-о Народно събрание.

Румен Радев подчерта, че възможностите за разрешаване на политическия възел в България вече са дискутирани с няколко подхода. Той напомни за намерението на първата парламентарна група за съставяне на правителство на малцинство в случай на липса на достатъчно ясно изразено мнозинство в парламента. Президентът спомена и предложенията за програмно правителство на експертна основа с широка парламентарна подкрепа, както и възможността за формиране на ясно изразена анти-ГЕРБ-ДПС коалиция.

Въпросът на Румен Радев към представителите на „БСП за България“ беше дали биха подкрепили някой от вече предложените варианти или разполагат с готовност да представят свой по-амбициозен план, ако третият мандат бъде реализиран.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев