Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов се срещна с посланика на Украйна Олеся Илашчук

..............................................
29.06.2024 / 10:17

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов се срещна с посланика на Украйна Олеся Илашчук, за да обсъдят възможността за почивка и рехабилитация в България на деца, засегнати от войната.

Министър Иванов сподели, че Министерство на труда и социалната политика е предприело редица мерки за подпомагане на украинските бежанци. Тези мерки включват социално подпомагане и услуги, интеграция на хората с увреждания, закрила на децата и техните семейства, и осигуряване на достъп до пазара на труда за лицата със статут на временна закрила.

По време на срещата Иванов информира посланик Илашчук за мерките за закрила на децата в България, като подчерта, че децата, напуснали Украйна и намиращи се в България, са в особено тежка ситуация. Той обясни, че за непридружените малолетни и непълнолетни се прилага Закона за закрила на детето, като се прави проучване и оценка, след което се предприемат необходимите мерки за закрила.

Министърът на социалната политика на Украйна, Оксана Жолнович, изрази благодарност към екипа на МТСП за оказаната помощ и създаването на безопасна среда за украинските деца и семейства в писмо, изпратено преди днешната среща.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев