Илияна Йотова: Все още се надявам, че не всички възможности са изчерпани и България ще има редовно правителство

Вицепрезидентът Илияна Йотова
06.07.2024 / 15:11

На откриването на документална изложба, посветена на 105-годишнината на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България, вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти ситуацията с формирането на ново правителство в страната. Тя изрази надежда, че все още не са изчерпани всички възможности за съставяне на правителство, което България се нуждае. Йотова изтъкна, че вярва в предстоящото устъпване на емоциите пред разума и намирането на пресечна точка между политическите партии.

Запитана за възможността за трети мандат за съставяне на правителство, Йотова подчерта важността партиите ясно да представят своите предложения пред българските избиратели, без тайни задкулисни срещи. Тя изрази увереност, че прозрачността и яснотата за експертите и отговорностите са от съществено значение за успеха на всяко бъдещо правителство.

Относно коментара на президента на Република Северна Македония, Илияна Йотова определи като непродуктивен и несериозен начинът, по който Северна Македония води диалога с България. Тя призова за внимателно преглеждане на документите на ЕС, които ясно определят значението на Договора за добросъседство и Преспанското споразумение като част от преговорния процес за членство. Йотова подчерта необходимостта от спазване на процедурите и ясното разбиране на условията за междуправителствена конференция, въз основа на решенията на ЕС и подкрепата от страна на Европейската комисия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев