Набират средства за изгоряло при пожар училище

..............................................
07.07.2024 / 12:11

Жителите на село Гранит започват кампания за събиране на средства и откриват сметка за възстановяване на единственото си училище, което изгоря при пожар, предизвикан от запалено стърнище. В училището „Пейо Яворов“ учат 40 деца, а наесен се очакваха още ученици. След пожара останаха само няколко опасни стени и купчини отломки.

Местните жители са решени да възстановят училището и се противопоставят на идеята децата да учат в съседното село Братя Даскалови, дори и с осигурен автобусен превоз. Родителите настояват децата им да не пътуват и предлагат временна училищна сграда в селото, съобщи NOVA.

Местният парламент ще обсъди проблема на извънредна сесия. Инициативният комитет на селото, воден от доц. Стоян Черешаров, предлага да се реновира стара помощна пристройка в двора на училището за временно обучение.

Жителите се обединяват за възстановяване на училището и се надяват на дарения както от България, така и от чужбина. Кметът Тодор Ламбев потвърждава, че вече има желаещи да помогнат. Причината за пожара е вероятно незагасена цигара, но задържани няма, а сградата не е била застрахована. Утре Общинският съвет ще реши бъдещето на училището.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев