На 10 юли започва основен ремонт на Дунав мост при Русе

Дунав мост
07.07.2024 / 12:42

На 10 юли започва основен ремонт на Дунав мост при Русе, който ще се изпълнява през следващите месеци. Работите ще се провеждат по 10-12 часа на ден, през дневните часове, така че движението по моста да не бъде напълно спирано. Превозните средства ще могат да минават по една от лентите, която няма да се ремонтира.

Ремонтът ще се извършва в 6 етапа, като първите два ще включват основен ремонт на естакадата на българската страна на моста. Въвеждането на регулиране на трафика ще се осъществява чрез адаптивна светофарна система, която ще бъде пласирана на мястото на текущо ремонтираната част от моста. За съхранение на безопасността на пътуващите и строителните екипи, няма да се извършва работа през нощните часове, освен ако това е абсолютно необходимо и безопасно.

Дунав мост, част от път I-2, дълъг 1,057 км, не е преминавал основен ремонт от въвеждането си в експлоатация преди 70 години. Сегашният ремонт ще включва подмяна на асфалтовите пластове, панели, хидроизолация, ограничителни системи и маркировка. Изпълнител на проекта е ДЗЗД „Дунав мост“, а стойността на договора е 44 877 228,68 лв. с ДДС. Проектният надзор ще осъществява ДЗЗД „Дунав мост-ПИИ-Строл“, с договор за 848 400 лв. с ДДС.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на гражданите на Русе за причиненото неудобство и призовава за разбиране и търпение по време на ремонта. Шофьорите и жителите ще бъдат редовно информирани за всяка промяна в организацията на движението през интернет страницата на АПИ.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев