БСП биха обсъдили подкрепа за втория мандат, ако се предложи надпартиен, срочен кабинет с конкретни приоритети

Атанас Зафиров
14.07.2024 / 10:19

БСП биха обсъдили подкрепа за втория мандат, ако се предложи надпартиен, срочен кабинет с конкретни приоритети. Ако Николай Денков отиде да вземе мандата, разговорите с БСП ще приключат, заяви Атанас Зафиров в интервю за NOVA NEWS.

Според него, първо трябва да се види кой ще получи втория мандат, тъй като сегашната ситуация в парламента е непредсказуема. Зафиров подчерта, че роенето на партиите в НС показва затрудненията в съставянето на правителство.

БСП подкрепя идея за надпартийно, експертно, срочно и програмно правителство, но това е възможно само с третия мандат. Според Зафиров, ниската избирателна активност и делегитимацията на партиите изискват партийните интереси да бъдат на втори план.

Той подчерта, че преди да подкрепят втория мандат, БСП трябва да получат мандат за преговори от Националния съвет. Зафиров добави, че ако има предложение за надпартиен, национално отговорен кабинет, е вероятно Националният съвет на БСП да одобри преговорите.

Зафиров коментира, че ако ГЕРБ подкрепят втория мандат, проблемът не е в тях, а в модела, който те представляват. Ако БСП получи гаранции, че новото правителство няма да следва модела "ГЕРБ", няма значение кой го подкрепя.

Относно обвиненията на Корнелия Нинова, че документите, които подписва Зафиров, са незаконни, той отговори, че това показва нейната слаба юридическа експертиза.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев