В петък бяха обявени членовете на парламентарните комисии и подкомисии в десетия Европейски парламент на пленарно заседание

Европейски парламент
19.07.2024 / 10:45

В петък бяха обявени членовете на парламентарните комисии и подкомисии в десетия законодателен орган на пленарно заседание.

След решението от сряда относно структурата и размера на постоянните комисии и подкомисии, политическите групи и независимите членове назначиха своите представители в Европейския парламент (ЕП) за всяка комисия.

Списъците на всички комисии и подкомисии, както и техните членове, могат да бъдат намерени на съответните начални страници.

Съгласно правилника на Парламента, съставът на комисиите трябва, доколкото е възможно, да отразява състава на Парламента като цяло, съгласно членове 216 и 218.

Всички комисии ще проведат своите учредителни заседания на 23 юли, когато ще изберат свои председатели и заместник-председатели.

Отговорностите на всяка комисия са посочени в приложение VI от процедурния правилник. През предишния законодателен период Парламентът одобри структурни реформи за по-модерен и ефективен Парламент, променяйки начина, по който комисиите и делегациите изпълняват своите задължения.

Комисиите заседават публично, освен ако правилата не изискват друго. Тяхната работа включва изготвяне, изменение и гласуване на законодателни предложения, дебати с представители на Съвета и Комисията, изслушвания с външни експерти и организиране на мисии за установяване на факти. Те ще играят важна роля в предстоящите изслушвания на номинираните за комисари. Парламентът може да създава подкомисии, специални временни комисии и анкетни комисии за разследване на твърдения за лошо прилагане на правото на ЕС. Съветът на председателите на комисии координира тяхната работа.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев