Софтуерна актуализация блокира работата на хиляди компютри по света

Снимката е илюстративна
20.07.2024 / 08:59

Проблемът с глобалните информационни технологии продължава да създава смущения, като се очаква закъсненията и отмяната на полети да продължат и през почивните дни. Това прекъсване се дължи на софтуерна актуализация на CrowdStrike, която блокира устройства с Windows, което доведе до широко разпространени смущения по целия свят, съобщи БНР.

В резултат на това множество авиокомпании трябваше да отменят полети поради невъзможността да обработват информация и резервации. Някои от засегнатите летища включват Гетуик, Хийтроу, Манчестър и Белфаст в Обединеното кралство. Пътниците бяха посъветвани да проверяват за възможни закъснения и отмяна на полети в близко бъдеще.

Не само авиационната индустрия обаче беше засегната; различни финансови институции, супермаркети и други големи организации също изпитаха смущения в своите компютърни системи. Много компании не успяха да приемат цифрови плащания или да получат достъп до основни бази данни, причинявайки значителни неудобства за клиентите.

Експертите предупредиха обществеността да остане бдителна за потенциални измами, тъй като засегнатите организации работят за възстановяване на своите компютърни мрежи. Възстановяването на напълно засегнатите системи може да отнеме няколко седмици, според прогнозите на специалистите.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев