До края на деня в пострадалите от пожарите села Воден и Крайново ще пристигнат част от контейнерите за временно настаняване

Снимката е илюстративна
21.07.2024 / 15:03

До края на деня в пострадалите от пожарите села Воден и Крайново ще пристигнат част от контейнерите за временно настаняване, съобщи за БТА служебният премиер Димитър Главчев в с. Воден. Първият контейнер вече е на място.

Контейнерите са 15 и са пригодни за живеене с две стаи и санитарни възли, поясни служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Те са на Главна дирекция „Пожарна безопасност“ и идват от различни краища на страната. Стоянов увери, че до края на деня първите контейнери ще бъдат поставени в село Воден, като се работи по изравняване на терените за тяхното поставяне и осигуряване на ток и комуникации.

Министърът обясни, че контейнерите не са могли да пристигнат по-рано поради необходимостта пожарът да бъде овладян и мястото обезопасено. Контейнерите ще бъдат разпределени според нуждите на хората, като за целта са направени проверки и е създаден списък. Стоянов увери, че ще има достатъчно контейнери за всички нуждаещи се.

Според Стоянов темата с пожарите се политизира на гърба на пострадалите и всички, които работят на терен. Той отбеляза, че фургоните от центровете за бежанци са трайно закрепени и нямат санитарни възли.

Служебният премиер е на място, за да провери работата на поставената вчера мобилна клетка, като сигналът е бил усилен четири пъти. Във Воден се очаква и служебният министър на транспорта за инспекция.

Димитър Главчев изказа благодарност и награди турските пожарникари, които помогнаха заедно с българските си колеги, военнослужещи, горски служители и доброволци. Турските пожарникари пристигнали бързо след молбата за помощ и работят денонощно на терен.

Гасенето на пожара продължава и днес, като сутринта са участвали четири хеликоптера, а следобед се очаква да се включат и самолети.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев